Notice en FunXtion werken samen aan een mooi project!

Bringin’ the fun back to fitness! Met de ontwikkeling van het FunXtion Experience Station (FES) draagt Notice een steentje bij om het sporten weer leuk te maken. De FES assisteert de bezoeker van de sportschool door middel van een touchscreen, waarop men kan kiezen voor een sportoefening. Ook wordt de sporter begeleid met uitleg, animaties en een timer. Een moderne interactieve trainingservaring voor sporters!

Het FunXtion Experience Station met 55” touchscherm biedt zeer uiteenlopende oefeningen, trainingen, uitdagingen en verschillende timers. Daarnaast kan de sporter zijn voortgang bijhouden met behulp van de FunXtion polsband. Deze wordt gescand door de FES en slaat de gegevens op in een persoonlijk My FunXtion account. Sporters kunnen via een FunXtion app resultaten bekijken, oefeningen doen en resultaten uploaden naar social media.

FunXtion Experience Station

De FES is zo ontwikkeld dat deze helemaal is afgestemd zodat het scherm voor de gebruiker naar behoren werkt, maar ook goed zichtbaar is voor de omstander. Het Creatie team van Notice maakt videocontent die wordt afgespeeld op de FES. Zo hebben wij conceptmatig ons steentje bijgedragen bij de invulling van het programma. Samen met FunXtion is er nagedacht over wat er getoond moet worden en met welke functionaliteiten. De workouts worden bijgestaan door een virtuele coach, die de oefeningen voor doet en aangeeft waar de sporter op moet letten. Nu kan iedere sportschoolganger deze oefeningen correct uitvoeren met behulp van de virtuele coach.

Installatie

De FES units worden geleverd met 55” monitoren die in de units zijn gebouwd. Deze monitoren hebben een touch overlay, wat het mogelijk maakt om interactief gebruik te maken van deze monitoren. Er is ook een koppeling met licht- en geluidtriggering ingebouwd. De FES reageert op omgevingsfactoren, zodat de sportschoolbezoeker direct aan de slag kan. De units worden geheel door Notice geproduceerd in grote getallen. Onze monteurs zorgen ook voor de installatie van de FES units in Nederland en daarbuiten, zonder weg te gaan tot het systeem in zijn geheel werkt.

Op dit moment zijn er al zo’n 15 sportscholen verspreid over Nederland die een FES in bezit hebben en waarmee sporters een nieuwe, innovatieve manier van sporten kunnen ervaren. FunXtion houdt zich bezig met het bekend maken van de FES bij sportscholen, zodat deze straks in grote getale de FES kunnen aanbieden aan hun klanten. Wij kijken hiernaar uit, omdat dit een project is waar de toekomst, en ook ons hart, ligt!

Klik hier om meer te ontdekken over FunXtion!

Share onShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInBuffer this pageEmail this to someone