Wayfinding zuil

Helpt bezoekers de juiste route te vinden

De Wayfinding zuil, een digitale receptie, helpt bezoekers door middel van een touchscherm de juiste route te vinden binnen een bedrijfsverzamelgebouw, winkelcentrum, zorginstelling of ziekenhuis.

De Wayfinding zuil is ter ondersteuning of vervanging van de receptie en als extra service aan de bezoekers.
Door middel van een narrowcastingscherm kun je eenvoudig communiceren en daarnaast kan het touchscherm gebruikt worden om de bezoekers zich aan te laten melden.

 

Mensen willen zo min mogelijk tijd in een winkel doorbrengen.


Ze willen gewoon krijgen wat ze nodig hebben. Met Wayfinding van Notice kun je de kaart van jouw winkel(s) op het scherm weergeven. Het laat gebruikers zien waar alles is en wat ze in elk gangpad kunnen vinden.

Als je ze goed begeleidt, zijn jouw klanten binnen de kortste keren waar ze zijn moeten en maak je hun ervaring nog beter.


Jouw eigen look & feel, ons uitgangspunt


Personaliseer: dit product biedt een betrouwbare oplossing voor hardware- en contentbeheer. Voeg jouw bedrijfslogo toe of pas kleuren aan.
We hebben dit product met grote zorg voor de toepassing ontwikkeld en blijven het verder ontwikkelen. Heb je vragen, wensen, aanpassingen en / of aanvullingen voor dit product? We zijn ervan overtuigd dat we het ook geschikt kunnen maken voor jouw omgeving, dus laat ons weten wat je nodig hebt!

Wayfinding: begeleiding bieden


 
 

Hotelreclame: beste voorbeelden

Heb je gehoord van bewegwijzering in hotels of bewegwijzering in hotels? Heeft u ooit dit narrowcasting systeem voor hotels gezien, ook wel Hotel narrowcasting genoemd?

Wanneer je in een etablissement verblijft? In dit bericht laten we je alles zien wat je moet weten en wat de beste voorbeelden zijn van wayfinding.

De bewegwijzering is een signaleringssysteem dat inspeelt op de behoeften van de gasten en hen begeleidt in een ruimte die ze niet kennen. Deze communicatiemethode biedt meer veiligheid, vertrouwen en comfort, anticipeert op de behoeften van de hotelgasten en vermijdt onzekerheid en chaos.

De bewegwijzering in een hotel zou kunnen bestaan uit een reeks kaarten die de toegang tot alle kamers van een etablissement vergemakkelijken, zelfs de meest complexe hotels.

Het bevindt zich meestal bij de ingangen en liften van het hotel; Bovendien kunnen ze bezoekers naar specifieke ruimtes lokken, zoals onder andere het restaurant, de bar of de spa.


En nog veel, veel meer...

Overal beschikbaar


Technologie is de belangrijkste bondgenoot van de samenleving geworden en een essentieel element van dag tot dag. Tegenwoordig wordt bijna iedereen geleid door digitale schermen.

Contact

Neem vandaag nog contact met ons op om te zien hoe we je kunnen helpen

    Experts voor elk AV-project van elke omvang

    LAAT JE ADVISEREN